AUGUSTUS 2019

Stekjes, geplukte of geknakte bloemetjes… Allemaal vinden ze een pronk plekje in de mooie ‘Hold it’ houders van Roosmarijn Knijnenburg. Deze houders worden verkocht in het winkeltje van Mookstories. De een heeft plek voor verschillende bloemetjes en de ander ook nog voor een kaart en een waxinelichtje. Beide zijn ze verpakt in een mooie koker. Een perfect cadeautje voor iedereen die wel een genietmomentje kan gebruiken of natuurlijk om zelf lekker mee te pronken! Ik pronk er al op los met de mooie bloemetjes die ik vanavond van mijn buren heb gekregen.

JULI 2019

Florian en Nadia van To Jungle hebben een missie! Ze doen er alles aan om mens en natuur beter te laten samenwerken. Ze zoeken stad, land èn buitenland af voor de beste en leukste alternatieven voor vervuilende producten uit ons dagelijkse leven. De Beewax Food Wraps bijvoorbeeld, vervangen plastic folie en plastic zakjes in je keuken en houden je producten langer vers. Of leg tijdens een etentje een gedroogde venkelbloem op tafel. “Leuke decoratie?”, hoor ik je denken… Zeker, maar het zijn ook nog eens natuurlijke tandenstokers met een heerlijk smaakje! Gebruik de heerlijk geurende natuurlijke deodorant van NatuurlijkeDeo.nl of poets je tanden met de tandpastatabs. Geen plastic verpakkingen of onnodige chemische zooi. Klinkt goed toch?

JUNI 2019

Ik ben om! De plastic rietjes gaan in de ban en ik stap over naar herbruikbare rietjes. In New York was mijn interesse al gewekt, doordat ik in elk hip koffietentje een bak met herbruikbare rietjes zag staan. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was en iedereen al jaren deze rietjes gebruikte. Net terug uit New York, vond ik een leuk mailtje van Happy Straw in mijn mailbox. Bibi wilde graag een winkeltje openen in mijn winkel vol met herbruikbare rietjes. Ik heb nog nooit iemand met zoveel passie over rietjes horen praten als Bibi! Herbruikbare rietjes komen er in allerlei soorten, maten en kleuren. De rietjes zijn zowel per stuk als in een set te koop en zijn ook super leuk om cadeau te geven. Ook mijn kids zijn om en willen alles door hun nieuwe regenboogrietjes drinken. Voor hun koos ik de korte rietjes die super goed passen in hun wat kleinere glaasjes.

MEI 2019

Een paar jaar geleden hoorde ik, hier in New York, voor het eerst van ‘guerrilla gardening’. Guerrilla gardeners zijn vrijwilligers die voor groen gaan. Ze tuinieren op ‘vergeten’ stukjes grond in de stad. Gewapend met een gieter, schop en planten of zaadjes toveren ze de stad om in een groene oase. Geweldig vond ik het! Ik zag mezelf al in het donker, met een zonnebril en muts om niet herkenbaar te zijn, saaie stukjes grond om te toveren in een bloemenoase. Dat bleek in de praktijk wat minder praktisch, met twee kinderen en een drukke winkel. Maar nu heb ik de oplossing: Zaadjespillen! Deze zelfgemaakte vegan pilcapsules zijn gevuld met aarde, zaadjes en peper. Dit keer heb ik gekozen voor Moederkruid, speciaal voor Moederdag. Je kan de pillen gooien, planten of stiekem laten vallen op plekjes waarvan jij vindt dat er nog wel wat groen bij kan. Met een beetje water of een regenbuitje doet de natuur de rest. De peper beschermt de boel in het begin tegen hongerige beestjes.

Schuiven naar boven