JULI 2020

Jongens, ik heb de afgelopen drie dagen gewenteld in ontspanning. Alleen maar kleine keuvel dingen, lekker ‘zijn’ en tutten met mijn liefjes. Vandaag samen met mijn oudste meisje even naar de Winkel om RTV Utrecht en Inclusicards te ontvangen voor een kort interview. Super leuk om deze kaarten nu in de Winkel te gaan verkopen! Op Instagram en Facebook lees je een uitgebreide introductie van deze nieuwe ondernemer. De Winkel is zaterdag in volle glorie achtergelaten door Alison en Joey, dus een mooi moment vandaag om even wat kiekjes te maken… 

JUNI 2020

Na een relaxte ochtend en een fijne persoonlijke begeleiding sessie met Tamara van Jayla Jewelry, volgde vanochtend op mijn vrije dag twee agendapuntjes waar ik iets minder zin in had… Eerst aan de slag met met iets wat ik al drie jaar voor me uit schuif… Het regelen van mijn pensioen. Net na de start van de Winkel ben ik er even mee bezig geweest, maar ik heb toen niet doorgepakt. Toch blijft het de hele tijd sluimeren op de achtergrond en wil ik het uit mijn hoofd hebben. Stap één is nu gezet.
Daarna volgde een ander favoriete bezigheid, namelijk een bezoek aan de mondhygienist… Waar ik wél enorm van genoten heb, is om weer eens door het centrum van Utrecht te fietsen. Ik ben de afgelopen maanden, door de gekke en drukke tijd, op weinig andere plekken geweest dan thuis en in mijn Winkel. Heerlijk om in het zonnetje naar ‘oost’ te fietsen en te genieten van het mooie Utrecht. Deze houten kaart is van AIYMES.

MEI 2020

In maart, nog niet eens zo lang geleden, maakte ik deze foto van de Winkel. Na een fijne dag werken, maakte Alison en ik de Winkel klaar voor de dinsdag erop. Dit doen we elke zaterdag, maar deze keer was het anders. Die zaterdag wisten we niet of we de week erna nog wel open zouden gaan. Ik kan me nog goed het gevoel herinneren. Met tranen in mijn ogen en een misselijk gevoel in mijn buik, maakte ik een voorraadje foto’s, voor het geval dat… Inmiddels zijn we meer dan twee maanden verder. Het zijn spannende weken geweest, maar ook hele mooie weken. Spanning, stress, opluchting en dankbaarheid volgende elkaar in rap wisselend tempo op. Gelukkig durf ik het nu hardop te zeggen en laat ik me niet meer tegenhouden door zorgen over de toekomst. Wat er nog voor ons ligt weten we niet. Maar op dit moment gaat het goed! Mocht je binnenkort langs komen in de Winkel en mij met een lach zien staan, weet dan dat ik enorm sta na te genieten van een fantastische maand!

APRIL 2020

Ook in deze gekke tijd kan je blijven winkelen in mijn Winkel vol winkeltjes. De Winkel  is aangepast om zo meer ruimte te creëren voor klanten. Daarnaast mogen er maximaal 5 klanten per keer in de winkel. Mocht je liever niet naar de Winkel komen, kan je me altijd een berichtje sturen en kijken we samen wat de mogelijkheden zijn. We hebben de komende tijd aangepaste openingstijden. Kijk voor de meest actuele openingstijden op ons Instagram account of op Google. Tot ziens in de Winkel!

JANUARI 2020

‘Mis je het niet om zelf te ontwerpen?’ Dit is een die vaak aan mij gesteld wordt. Nee, op dit moment mis ik het ontwerpen niet. Na jarenlang collectie na collectie te hebben ontworpen, vind ik het wel even best zo. En het ontwerpen van concepten hoef ik niet te missen, want dat doe ik nog steeds, alleen dan niet meer in de mode. Ook merk ik dat heel veel elementen van mijn oude baan als conceptdesigner heel goed passen bij het werk dat ik nu doe. Een van die elementen is bijvoorbeeld het oppikken en voorspellen van trends. Het vooruitdenken, proberen de juiste merken, ontwerpers en producten in mijn winkel te krijgen, voor deze opgepikt worden door de grotere ketens. Zo voorspelt Anna Wintour , the queen of fashion, dat borduursels een van de acht grote trends van 2020 worden, maar kan je deze natuurlijk al lang terugvinden in het winkeltje van Cath en Muis.

DECEMBER 2019

Veel & trots. Dat zijn de twee woorden die de afgelopen dagen goed omschrijven! Veel cadeautjes ingepakt in heel veel glitter-papier. Veel leuke nieuwe mensen ontmoet en veel cadeautips gegeven, veel pepernoten uitgedeeld en ook te veel opgegeten, veel nieuwe producten in de winkeltjes gezet en daarop veel leuke reacties gehad, veel gehoord over verschillende Sinterklaas tradities en leuke spellen, veel producten uitverkocht… Maar gelukkig komt er ook nog heel veel meer aan. Ook heel erg trots! Trots op alle ondernemers die zorgen dat mijn winkel gevuld is met prachtige producten, trots op de fijne mensen die mij helpen, trots op mijn familie die altijd achter me staat, trots op de omzet van de afgelopen weken en trost op alle complimenten die ik dagelijks krijg. Kortom, een hoop om blij om te zijn! Als kers op de taart noemde iemand vandaag mijn winkel ook nog een ‘omfietswinkel’! Jullie snappen vast wel dat ik de rest van de avond een grijns  op mijn gezicht heb!

NOVEMBER 2019

Genieten jullie ook zo van al die mooie herfstkleuren? Ik vind vooral de mix mooi. Sommige bomen nog lekker in het groen, anderen kaal en velen pralen met hun prachtige kleuren. We hebben vorig jaar een wilde wingerd in onze tuin geplant en al het hele jaar verheugen we ons op de prachtige herfstkleuren die deze klimplant in het najaar krijgt. Inmiddels liggen alle rode bladeren alweer op de grond en mixen zich met de grote gele bladeren van onze vijgenboom. Bladeren opruimen en in de container gooien doe ik eigenlijk nooit. Met een mix van bladeren en wat stro dek ik de verschillende planten in de tuin af. Planten vinden deze natuurlijke deken fijn als bescherming tegen de vrieskou en de verterende bladeren zorgen voor een mulchlaag in de tuin. Uit zo’n mulchlaag komen voedingsstoffen voor de planten vrij, de laag is een feest voor kleine beestjes en vervolgens een fijn buffet voor vogels.

OKTOBER 2019

Nieuw: Ik geef masterclasses ‘Merkstrategie’!
Ben jij klaar voor de volgende stap met je bedrijf? Ben je een creatieve ondernemer? Een maker, ontwerper of illustrator? In mijn masterclass bied ik mijn uitgebreide retailkennis aan om te helpen met je groei! Ik zie veel creatieve ondernemers tegen dezelfde uitdagingen aanlopen. Ze zoeken antwoord op grote vragen als ‘hoe zorg ik dat mijn bedrijf winstgevend wordt’ en zijn nieuwsgierig naar de verhalen en tips van andere ondernemers. Door het geven van masterclasses breng ik jullie met elkaar in contact maar bovenal deel ik mijn ervaring met jullie. De eerste masterclasses ‘Merkstrategie’ staan gepland. Om dat te vieren, start ik met een aantrekkelijk aanbod voor de vroege vogels! Ben je benieuwd? Kijk dan snel op mijn website, bij masterclasses.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Foto van @daisyranoe

SEPTEMBER 2019

Waar te beginnen?! Er starten deze week verschillende nieuwe winkeltjes. Sommige helemaal nieuw en sommige breiden hun winkeltje uit. De komende week stel ik ze allemaal voor op mijn Instagram account. Ik kan niet wachten! Woensdag start ook de winnaar van mijn #winjewinkeltje wedstrijd. Inge van  Norah.Meyrem.Haakwerk heeft gewonnen en zal aankomende week haar etalage gaan inrichten met heel veel leuke gehaakte beesten. Zo nog even naar de winkel om verse planken klaar te leggen en dan ben ik er klaar voor!

Foto: https://norah-meryem-haakwerk.myonline.store/

AUGUSTUS 2019

Stekjes, geplukte of geknakte bloemetjes… Allemaal vinden ze een pronk plekje in de mooie ‘Hold it’ houders van Roosmarijn Knijnenburg. Deze houders worden verkocht in het winkeltje van Mookstories. De een heeft plek voor verschillende bloemetjes en de ander ook nog voor een kaart en een waxinelichtje. Beide zijn ze verpakt in een mooie koker. Een perfect cadeautje voor iedereen die wel een genietmomentje kan gebruiken of natuurlijk om zelf lekker mee te pronken! Ik pronk er al op los met de mooie bloemetjes die ik vanavond van mijn buren heb gekregen.

JULI 2019

Florian en Nadia van To Jungle hebben een missie! Ze doen er alles aan om mens en natuur beter te laten samenwerken. Ze zoeken stad, land èn buitenland af voor de beste en leukste alternatieven voor vervuilende producten uit ons dagelijkse leven. De Beewax Food Wraps bijvoorbeeld, vervangen plastic folie en plastic zakjes in je keuken en houden je producten langer vers. Of leg tijdens een etentje een gedroogde venkelbloem op tafel. “Leuke decoratie?”, hoor ik je denken… Zeker, maar het zijn ook nog eens natuurlijke tandenstokers met een heerlijk smaakje! Gebruik de heerlijk geurende natuurlijke deodorant van NatuurlijkeDeo.nl of poets je tanden met de tandpastatabs. Geen plastic verpakkingen of onnodige chemische zooi. Klinkt goed toch?

JUNI 2019

Ik ben om! De plastic rietjes gaan in de ban en ik stap over naar herbruikbare rietjes. In New York was mijn interesse al gewekt, doordat ik in elk hip koffietentje een bak met herbruikbare rietjes zag staan. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was en iedereen al jaren deze rietjes gebruikte. Net terug uit New York, vond ik een leuk mailtje van Happy Straw in mijn mailbox. Bibi wilde graag een winkeltje openen in mijn winkel vol met herbruikbare rietjes. Ik heb nog nooit iemand met zoveel passie over rietjes horen praten als Bibi! Herbruikbare rietjes komen er in allerlei soorten, maten en kleuren. De rietjes zijn zowel per stuk als in een set te koop en zijn ook super leuk om cadeau te geven. Ook mijn kids zijn om en willen alles door hun nieuwe regenboogrietjes drinken. Voor hun koos ik de korte rietjes die super goed passen in hun wat kleinere glaasjes.

MEI 2019

Een paar jaar geleden hoorde ik, hier in New York, voor het eerst van ‘guerrilla gardening’. Guerrilla gardeners zijn vrijwilligers die voor groen gaan. Ze tuinieren op ‘vergeten’ stukjes grond in de stad. Gewapend met een gieter, schop en planten of zaadjes toveren ze de stad om in een groene oase. Geweldig vond ik het! Ik zag mezelf al in het donker, met een zonnebril en muts om niet herkenbaar te zijn, saaie stukjes grond om te toveren in een bloemenoase. Dat bleek in de praktijk wat minder praktisch, met twee kinderen en een drukke winkel. Maar nu heb ik de oplossing: Zaadjespillen! Deze zelfgemaakte vegan pilcapsules zijn gevuld met aarde, zaadjes en peper. Dit keer heb ik gekozen voor Moederkruid, speciaal voor Moederdag. Je kan de pillen gooien, planten of stiekem laten vallen op plekjes waarvan jij vindt dat er nog wel wat groen bij kan. Met een beetje water of een regenbuitje doet de natuur de rest. De peper beschermt de boel in het begin tegen hongerige beestjes.

Schuiven naar boven